Birliğimiz öncülüğünde, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEP AV) işbirliğinde, Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketlerinin belirlenerek söz konusu şirketlerin görünürlüklerini artırmak ve bu şirketlerin ekonomik bağlantılarını kuvvetlendirmek  amacıyla 2011 yılından beri "TOBB Türkiye 100" programı yürütülmektedir.

2012-2015 dönemi satış gelirleri dikkate alınarak listeye giren Türkiye'nin en hızlı büyüyen şirketleri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Konferans salonunda 25 Ocak 2017 tarihinde gerçekleştirilen tören ile ödüllerini aldılar. Türkiye 100 şirketleri, değerlendirmeye  alınan dönemde, satış gelirlerini ortalama yüzde 438 oranında, çalışan sayılarını da yüzde 74 oranında artırmışlardır. Türkiye 100 listesindeki şirketlerin faaliyet gösterdikleri sektörlerin çeşitliliği, Türkiye ekonomisinin dinamizminin güzel bir göstergesidir.

TOBB Türkiye 100 şirketlerinin kamuoyuna duyurulmasıyıyla birlikte yazılı ve görsel basında çok sayıda haber yapılmıştır. Görünürlükleri artan şirketlerin yeni orta ara, müşterilere ve tedarikçilere erişimleri kolaylaştırılmıştır.

TOBB Türkiye 100 Programı 2018 yılında da devam edecek olup, şirketlerin 2015-2017 dönemindeki yıllık ortalama satış gelirlerinin büyüme hızı dikkate alınacaktır. Başvuru kriterlerini sağlayan şirketler büyüme hızlarına göre sıralanacak, en hızlı büyüyen şirket birtinciliği alacaktır. Türk özel sektörünün dünyayla olan bağlantılarının kuvvetlendirilmesine imkan sağlayacak olan TOBB Türkiye 100 ü en geç 31 Ocak 2019 tarihine kadar turkiye100.tobb.org.tr üzerinden sağlanmasını bilgilerinize sunulmuştur.