25.03.2019 Pazartesi günü Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasında ve 27.03.2019 Çarşamba günü Çankırı Ticaret Borsasında gerçekleşen toplantıya Sosyal Güvenlik Kurumu Çankırı İl Müdürü Hicran ÇAKMAKÇİ , Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alim ÇAYCI ve KOSGEB İl Müdürü Yüksel ÖZDEMİR’in katılımlarıyla üyelerimize yönelik istihdam seferberliği 2019 teşvikleri bilgilendirme toplantısı gerçekleşmiştir.

ÇATSO toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin ÇELİKTEN ; SGK Müdürü Hicran ÇAKMAKÇİ Hanımefendi’ye ,İŞKUR Müdürü Alim ÇAYCI Bey’e KOSGEB Müdürü Yüksel ÖZDEMİR Bey’e, T.C.Çankırı Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Yrd. Savaş Aktepe Bey’e, Çankırı Ticaret Borsası katılımcılarına,Çankırı Sanayi ve Ticaret Odası Meclis Üyelerine,Genç Girişimciler ve Kadın Girişimcilerine ve katılan tüm üyelerimize teşekkür etmiştir.

Hicran ÇAKMAKÇİ istihdam seferberliği kapsamında uygulanan 2019 teşvikleri kapsamında özellikle yeni istihdam ücret desteği,asgari ücret desteği ve teşviklerden geriye dönük yararlanma gibi işveren için hayati önem taşıyan devlet teşvikleri ayrıntılı bir şekilde anlattı. Kurum olarak her türlü desteye ve yardıma hazır olduklarını iletti.

İş Kurumu İl Müdürü Alim ÇAYCI teşvikler kapsamında özellikle ekonomik sebeplerle işyerinde çalışma sürelerini geçici olarak azaltmak durumunda kalan işverenlere kısa çalışma ödeneğinden nasıl yararlanacaklarını,iş başı eğitim ve iş verenlerin ihtiyacına uygun nitelikli iş gücü eğitimi ve bu desteklerden nasıl yaralanılabilecekleri hakkında iş verenleri ve katılımcıları bilgilendirdi.

İş Kurumu İl Müdürü Alim ÇAYCI bu teşviklerle fedakar işverenlerimizin bir nebzede olsa yükü hafifletilerek istihdamın arttırılmasından mutluluk duyduğunu söyledi

Toplantı katılımcıların sorularını Sosyal Güvenlik Kurumu Çankırı İl Müdürü Hicran ÇAKMAKÇİ,Çankırı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Alim ÇAYCI ve KOSGEB İl Müdürü Yüksel ÖZDEMİR’in cevaplamasıyla sona erdi.