Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Odalar Borsalar Birliği arasında imzalanan Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında Protokol Yürütme Kurulu toplantısı Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilmiştir. Toplantıya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal ASLAN, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin ÇELİKTEN ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Çankırı Milli Eğitim Şube Müdürü Turhan HAKİOĞLU, Çankırı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü İsmail KARABASMAZ katılmıştır.

Çankırı Ticaret Borsası Başkanı Erdal ASLAN’ da Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’nün eğitim sistemi ve iş dünyası için tarihi bir adım olduğunu, öğrencilerin bu piyasanın gereklerine göre yetiştirilmesi, istihdama katılmaları veya girişimci olmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirterek, Çankırı’da öncelikli sektör olarak makine ve inşaat olabileceğini vurguladı.

Okul Müdürü İsmail KARABASMAZ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Bilişim, Elektrik-Elektronik, İnşaat, Makine, Metal, Mobilya ve İç Mekan Tasarımı, Motorlu Araçlar, Raylı Sistemler ve Kimya Teknolojisi bölümlerinde eğitim verildiğinden bahsedip, alan şefleri nezaretinde atölyelerin ziyaretinde bulundu. Okulun personel ve öğrenci potansiyeli değerlendirildi, genel durumu hakkında bilgiler verilip, okuldaki eğitim kalitesinin yükselmesine fayda sağlamak amacıyla protokol kapsamında yapılabilecek alternatif çözümler üzerinde istişareler yapıldı. Tercih sebebi olması hususunda yapılabilecekler ve tercih edenler için kaliteyi artırmak için yapılabileceklerle ilgili öncelikli alan şefleri olmak üzere eğitimcilerin fikirleri alınarak ivedilikle fiiliyata geçmesi kararlaştırılıp, yeni eğitim-öğretim yılına dair Tercih Bursları, Eğitim Bursları, özel sektör için İş Garantisi ve okulun fiziki şartlarında İyileştirme hususlarında yoğunlaşılarak çalışmalar yapılacağı belirtildi.