İlimizde 32. Ahilik Haftası kutlamaları çeşitli etkinliklerle gerçekleştirildi. Büyük Cami’de kılınan sabah namazının ardından Ahi çorbası ikramı ile başlayan etkinlikler, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’nin Atatürk Anıtına Çelenk sunması ve makam ziyaretiyle devam etti.
Programa Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ, Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin AKBAŞOĞLU, Salim ÇİVİTCİOĞLU, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan TUNÇ, Belediye Başkan Vekili Muhammet Yavuz İNCİ, Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan AYRANCI, Vali Yardımcısı Abdullah ASLANER, Vali Yardımcısı Vekili Mustafa Emre KILIÇ, İl Emniyet Müdürü Saadettin AKSOY, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hıdır AYÇİÇEK, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa ÇIBIK, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan YILDIZ, Çankırı Ticaret İl Müdürü Mehmet Ali YARANBAŞI, daire amirleri, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman KARADENİZ ile Yönetimi, ve Borsamız adına Yönetim Kurulu Başkanımız Erdal ASLAN ile birlikte yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Programda, yılın Ahisi seçilen Sefer TEKMEN’e Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman KARADENİZ tarafından şed kuşatıldı. Ardından yılın ahisine Valimiz Hamdi Bilge AKTAŞ tarafından plaket verildi. Etkinliklere katkısı olanlara plaketlerinin verilmesinden sonra toplu fotoğraf çekimi ile kutlama etkinlikleri, Esnaf konulu fotoğraf sergisi ve Büyük Cami’de pilav ikramıyla son buldu.